Mijn Zevende Niveau: SPIRIT, de kruin

Het 7e Niveau, Spirit, op of boven de kruin.

Kruin-Emoconie.

DE ONTHECHTING

Ver weg van de Westerse Wereld en de moderne hedendaagse levenswijze van de huidige (Europese) samenleving is het onthechten van ons (beperkende) luxeleven niet moeilijk. De Natuur biedt me alles. Alle noodzakelijkheden en alle antwoorden zijn er te vinden: aan niets ontbreekt het mij. Gods Schepping is zo overweldigend (zowel in het Kleine als in het Grote, vandaar die indeling van de Kaukasus) dat ik erdoor wordt opgeslokt. Eénmaal innig verbonden, kom je er nooit meer vrij van. Want dan ben je écht vrij: eigenlijk verbonden met een pure, eenvoudige en zeer waardevolle vrijheid, die je zelf moet samenstellen. Het contact is eenvoudig, direct en efficiënt. Het Eén, God, het Universum: het is bijna lichamelijk hier, bij je, rond je, onder je: onderdeel van een hogere intelligentie.

LIME FLOWER : geheel Georgië staat vol lindebomen. Geurig, in bloei en groot: zo heb ik ze mogen meemaken. Rustgevend, slaapbevorderend en zenuwversterkend. Heerlijk in thee en in zoveel andere dingen!

DAISY: het formaat hier is dat van de margriet. aar aan verdriet geen gebrek: zo merkte ik wel af en toe. Als men de mensen ietwat beter kent of als de terughoudendheid verdwenen is, komen de problemen aan de oppervlakte en daar is steeds verdriet bij. “De Ridder in het Tijgervel” van Shota Rustaveli, Georgisch schrijver bij uitstek, staat er bol van. Verdriet, tranen, waterval.

YARROW: duizendblad vind ik overal. De toepassing is ook toepasselijk: no regrets, let go. Het is de emocon van de vergiffenis en de vrede. In het reine komen met jezelf en met anderen. Mooi, niet?

TURMERIC: op het Vrijheidsplein kocht ik aan een dame met specerijenstalletje (da’s in Tbilisi) een zakje curcuma, gemengd met wat look en tagetes. Dat kwam vooral die eerste week, eerste trektocht doorheen de Kleine Kaukasus bergen van Borjomi-Karaghauli goed van pas. Vooral voor Baqa eigenlijk, die onthechting was voor hem zo nieuw en anders, dat hem hem moeilijk viel. Uiteindelijk viel het specerijenmengsel hem wat zwaar op de maag, wat me dan heeft doen besluiten wat minder tent en wat meer guesthouse als slaapplaats te gaan gebruiken.

DSCF1019 DSCF1020 DSCF1037DSCF1119 DSCF1123 DSCF1144 DSCF1146

DSCF0762 DSCF0764DSCF0997 DSCF1002 DSCF1003 DSCF1004

No Comments

Post a Comment