Mijn Zesde Niveau: SOUL: voorhoofd

Het zesde niveau is SOUL: het derde oog in het midden van het voorhoofd.

6th Level & Emocony in Georgia

de ZIEL

De Wijsheid die hier in Georgië te vinden is, is die van de Natuur: een basis- of oerwijsheid, die ik “Primeval” noem. Ze hangt samen met de geschiedenis, de tradities en de cultuur van dit land: alles wordt hier geleerd en beleefd in functie van de Natuur. Alle verborgen schatten van de Oude Wereld bevinden zich in de Kaukasus: de oorsprong van alles. Het contemplatief leven, de fytotherapie en de emotherapie, maar ook de Graal, the Secret (het contact met het universum) en de oorsprong van de ideale beschaving (Atlantis, Ys, Uhr) bevinden zich hier. De Kaukasus (zowel de Grote als de Kleine) herbergt alle geheimen, die, éénmaal hier, het niet meer zijn: indien je dit wenst, wordt je er deel van. En dat heb ik gewenst en daar ben ik deel van geworden, met dank! Soms ook moet je buigen voor de Natuur en zeggen: U wint!. Want je kan niet echt alles in één verlangen. Het alles moet je verdienen, zo bleek overduidelijk in Kazbeghi. De Geesten van het Landschap zijn nergens zo divers als hier in Georgië. Zowat alle mogelijke biotopen komen aan bod en elk zijn ze in perfecte harmonie en in perfect en innig contact met alles, ook met mij. De juiste beslissingen nemen en het juiste pad kiezen was dan ook een evidentie.

SWEET BAY: laurier wordt veel als specerij gebruikt in het Georgisch eten. Tegen zelftwijfel was dat voor Baqa uitstekend en beter dan het curcuma/look/tegetes-mengsel. En als bron van inspiratie was het voor mezelf ook zeer geschikt. Want inspiratie heb je hier soms hard nodig!

GREEN TEA: Georgië heeft ook theetuinen (plantages). Kleine, en wel in het dal. Namelijk in Guria; ik kocht er groene en zwarte thee van de Anasauli-theetuin. Er is dus ook groene thee en dat heeft vele kwaliteiten!

WHITE SPRUCE: Welja, intuïtie heb je al evenveel nodig in dit land als inspiratie. Ik heb er overvloedig gebruik van gemaakt. Immers, al klimmend en dalend at ik voortdurend de jonge scheuten van de sparren. Ze bevatten zeer veel water en … testosteron, wat me dan weer op de been hield tegen het einde van de dag!

EYEBRIGHT: de bergvariant van ogentroost is zeer groot en de bloemen zijn ook aanzienlijk groter dan onze soort. Maar in de Alpenweiden staat er zeer veel Euphrasia. Groot verdriet hebben wij niet gehad, maar wellicht kan de lokale bevolking er gebruik van maken, zo nodig. Wij aten het echter als anti-allergicum, want Baqa bleek aan een aantal zaken allergisch. Samen met de ereprijs (Veronica) zette ik dat dus regelmatig op zijn menu.

DSCF0224 DSCF0235 (2) DSCF0310 DSCF0328 DSCF0346DSCF0522 DSCF0553 DSCF0571 DSCF0580 DSCF0610 DSCF0613

No Comments

Post a Comment