Mijn vijfde niveau: EXPRESSION, het keelpunt.

EXPRESSION, keel, de communicatie, de stem.

EMOCONIE ERVOOR…

De communicatie verliep uiteindelijk ook vlotter dan verwacht. Ik leerde het schrift lezen en enkele woorden uit de taal. Mensen appreciëren dat! Via gebaren en woorden in diverse talen kon ik mijn intenties overbrengen en dat was genoeg! Het Georgisch is niet makkelijk, maar alles went.

PRIMROSE: de sleutelbloemen, de echte, ware, slanke sleutelbloem, zijn hier in Georgië werkelijk massaal aanwezig. Ze bloeiden niet meer, de meeste toch niet, maat stonden wel in zaad. Massa’s, duizenden en duizenden, op een bepaalde hoogte (niet al te hoog) vooral. Perfectie en perfecte communicatie: de boodschap overbrengen en dat op een zeer zeer positieve manier. Super leuk!

AARON: Agrimonie komt veel voor. Het is een solitaire plant, maar toch veelvuldiger aanwezig dan bij ons. Wel nodig ook. Assertiviteit is tegenover de Georgiër écht wel nodig! Ik bracht het er behoorlijk vanaf, zo denk ik toch. De Georgërs zelf kunnen die emocon best wel ook gebruiken… de dames voor die assertiviteit en de heren voor hun… alcoholverslaving.

ELDERBERRY: de groepsemocon bij uitstek. Vlier wordt over- en hoog-geprezen. Elisbar sprak er vol lof over! Samen gezellig keuvelen, eten en … drinken is in Georgië een heilig onderdeel van de gastvrijheid.

PEPPERMINT: veel muntsoorten, overal. Er is veel water, dus ook veel watermunt. Heerlijk en verfrissend, opwekkend en stuwkracht!

ROSEMARY: hum, daar had ik met Baqa een bijzonder grondig gesprek over.

POPPY: zie de foto’s! Prachtige bergvarianten, groot en klein. In rood, oranje, paars, roze en geel. Ongelooflijk interessant. Waren we vrolijk? En of !!!!

DSCF0182 DSCF0183 DSCF0184 DSCF0185 DSCF0188 DSCF0206 DSCF0207DSCF0733 DSCF0754 DSCF0759 DSCF0778 DSCF0779 (4)

No Comments

Post a Comment